Din luna iulie a anului 2019, prima lună oficială a existenței Magic Seniors, ne tot implicăm în proiecte cu și despre oameni.

1.Seniorul.ro

Programul Seniorul.ro este derulat împreună cu Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) și Asociația CSR Nest. Ajutăm la creșterea și dezvoltarea Revistei Seniorul, platformei SeniorJobs și a proiectului Senior Karaoke. Seniorul.ro integrează proiecte și servicii complementare pentru o îmbătrânire activă și creșterea calității vieții oamenilor a căror înaintare în vârstă ar trebui să fie un proces firesc și demn, nu o criză.

 

2.Jocul de Scrabble prinde Viață (octombrie 2019 – decembrie 2019)

Este primul proiect câștigat de Magic Seniors în parteneriat cu Federația Română de Scrabble, datorită programului StartONG finanțat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Scopul proiectului este de îmbunătăți calitatea vieții seniorilor beneficiari de servicii sociale din București  prin implementarea unui program de Scrabble intergenerațional menit a combate inclusiv discriminarea și marginalizarea oamenilor în vârstă. Astfel, 60 de beneficiari de servicii sociale vor juca Scrabble alături de 10 tineri membri ai Federației Române de Scrabble, urmând ca la final să aibă loc o competiție inter-cluburi.

 

3.Seniori activi pe piața muncii

Este un proiect coordonat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) în parteneriat cu Asociația Magic Seniors și Asociația CSR Nest, finanțat prin programul StartONG (octombrie – decembrie 2019). Face parte din programul Seniorul.ro și urmărește creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor în vârstă vulnerabile. De asemenea, prin intermediul proiectului dezvoltăm și platforma de joburi jobs.seniorul.ro