Din luna iulie a anului 2019, prima lună oficială a existenței Magic Seniors, ne tot implicăm în proiecte cu și despre oameni.

1.Seniorul.ro ( August – Decembrie 2019)

Programul Seniorul.ro este derulat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) și Asociația CSR Nest. Am ajutat la creșterea și dezvoltarea Revistei Seniorul, platformei SeniorJobs și a proiectului Senior Karaoke. Seniorul.ro integrează proiecte și servicii complementare pentru o îmbătrânire activă și creșterea calității vieții oamenilor a căror înaintare în vârstă ar trebui să fie un proces firesc și demn, nu o criză.

2.Jocul de Scrabble prinde Viață (octombrie 2019 – decembrie 2019)

Este primul proiect câștigat de Magic Seniors în parteneriat cu Federația Română de Scrabble, datorită programului StartONG finanțat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Scopul proiectului este de îmbunătăți calitatea vieții seniorilor beneficiari de servicii sociale din București  prin implementarea unui program de Scrabble intergenerațional menit a combate inclusiv discriminarea și marginalizarea oamenilor în vârstă. Astfel, 60 de beneficiari de servicii sociale vor juca Scrabble alături de 10 tineri membri ai Federației Române de Scrabble, urmând ca la final să aibă loc o competiție inter-cluburi.

3.Seniori activi pe piața muncii (octombrie 2019 – decembrie 2019)

Este un proiect coordonat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) în parteneriat cu Asociația CSR Nest, finanțat prin programul StartONG (octombrie – decembrie 2019). Face parte din programul Seniorul.ro și urmărește creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor greu angajabile. Prin intermediul proiectului am dezvoltat împreună cu cei doi parteneri platforma de joburi jobs.seniorul.ro.

 

4.Visele Bătrânilor (Decembrie 2019)

Visele bătrânilor este un proiect de mobilizare civică și solidaritate socială inițiat în 2014 de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), cu spijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică. În 2014 – 2018, GEAC a îndeplinit dorințele a 58 de seniori. În luna decembrie 2019, ne-am alăturat GEAC, iar proiectul a prins din nou aripi. Cu ajutor de la companii anonime sau companii precum Frame Advertising și SENI România, au fost îndeplinite visele a opt seniori din centre de zi ale DGASPC (Sector 2 și 3), C.A.R.P. Omenia și Centrului Comunitar Ghencea din București.

5.Senior Cafe

În luna Decembrie a anului 2019, am dat startul evenimentelor Senior Cafe care vor continua pe tot parcursul anului 2020. Evenimentele au loc la Viilor Pub și sunt concepute în parteneriat cu: CEC Bank, Frame Advertising, Seniorul.ro și ADD Media Communication . Scopul? Din sumele strânse în urma donațiilor participanților, Senior Cafe va ajunge în cât mai multe orașe din țară.

6.O poveste DIXIT ( aprilie 2020- iulie 2020)

„O poveste DIXIT” este cel de-al doilea proiect al Asociației Magic Seniors ce își propune diversificarea jocurilor și activităților din centrele e zi pentru seniori + cel de-al doilea proiect câțtigat în cadrul programului Start ONG finanțat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții seniorilor beneficiari de servicii sociale din 4 orașe prin implementarea unui program al jocului de societate creativ DIXIT, menit a combate discriminarea, marginalizarea și a menține creativitatea oamenilor în vârstă.