Trenurile Seniorilor (Aprilie – Septembrie 2023)

Peste 80 de seniori din București, Galați și Brăila au încvățat să joace „Ticket to Ride” – un joc de societate menit să le dezvolte și sî le menținî funcțiile cognitive active și mai ales, spiritul de competiție.

Scopul proiectului a fost ca seniorii din centrele de zi din cele 3 orașe mențioante, să se cunoască, să (re)învețe să formeze echipe și să petreacă cât mai mult timp împreună. 

22 de seniori din București, Galați și Brăila au câștigat o excursie cu trenul și au petrecut ultimele zile de vară la malul mării.

Masa Confesiunilor (August – Septembrie 2022)

Peste 100 de seniori din București, Galați și Ploiești au avut parte de mese ale confesiunilor pe parcursul lunii August și Sepembrie.

Scopul proiectului a fost ca seniorii din centrele de zi să comunice mai mult, să se asculte unii pe alții și să creeze relații de prietenie reale bazate pe încredere.

Ajutor Magic pentru Ucraina (Martie – Aprilie 2022)

 

În lunile martie și aprilie ale anului 2022, am fost alături de peste 200 de refugiați ucrainieni cazați în Scetorul 3 al Bucureștiului. Alături de 5 voluntari, studenți la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București, am donat peste 300 de produse (alimente, igienico-sanitare, jucării) și am adus zâmbetele în sufletele famililor din Ucraina.

Seniorii pictori ai orașului (August 2021)

 

„Seniorii pictori ai orașului” implementat în orașele București, Ploiești și Galați a creat cu ajutorul a 30 de seniori creativi și răbdători,  15 tablouri pe numere cu peisaje din natură. La sfârșitul lunii August, seniorii au intrat într-o competiție în cadrul căreia voluntari studenți și elevi de liceu au desemnat tabloul câștigător. Proiectul a fost câștigat prin programul Start ONG 

Printre cuvinte Intergeneraționale (martie 2021-iunie 2021)

Proiectul „Printre cuvinte Intergeneraționale” implementat în orașele Ploiești și București a adus pe tabla jocului ALIAS peste 50 de seniori, 10 copii și 6 voluntari. Seniorii au făcut echipe cu cei mai tineri și au explicat cât mai multe cuvinte pe parcursul jocului, cu scopul de a-și menține funcțiile cognitive active, de a sedimenta relațiile intergeneraționale și de a se…distra pe cinste. Proiectul a fost câștigat prin programul Start ONG și face parte din programul „Jocurile Seniorilor”.

Caravana cu Povești (The Caravan with Stories: Tell me a Story)

Finanțat de TELUS International România, proiectul „Caravana cu Povești” este cel de-al patrulea proiect cu finanțare nerambursabilă al Asociației Magic Seniors. În perioada Decembrie 2020 – Mai 2021, seniori și copii beneficiari de servicii sociale din România povestesc în online, pe paltforma Zoom cele mai frumoase povești și cunoștințe, și leagă relații intergeneraționale.

Fiecare întânire între tineri și seniori se găsește în secțiunea „Caravana de Povești” de pe site și pe canalul de Youtube.

Senior Café

(Pe)trecerea timpului împreună


În luna Decembrie a anului 2019, am dat startul evenimentelor Senior Cafe – un program de socializare dedicat seniorilor, un loc în care bunicii și părinții noștri se întâlnesc, cântă, recită poezii, povești, se împrietenesc și petrec timp de calitate împreună. Evenimentele au loc la Viilor Pub și sunt concepute în parteneriat cu: CEC Bank, Frame Advertising, Seniorul.ro și ADD Media Communication. Evenimentele sunt anunțate în prealabil pe pagina de Facebook Senior Café.

Poveștile noastre (august  2020- septembrie 2020)

„Poveștile noastre” finanțat tot prin programul Start ONG.este un proiect dedicat dialogului intergenerațional.  Pe parcursul a două luni de zile tineri voluntari vor sta de vorbă cu seniori din București și vor afla de la aceștia cele mai frumoase povești, astfel se vor lega noi relații între cei tineri și cei de vârsta a 3-a, iar dialogurile intergeneraționale vor fi  filmate și postate pe canalele online ale Asociației (Youtube MS)

O poveste DIXIT ( aprilie 2020- iulie 2020)

„O poveste DIXIT” este cel de-al doilea proiect al Asociației Magic Seniors câștigat prin programul  Start ONG. Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții seniorilor beneficiari de servicii sociale din 4 orașe (București, Ploiești, Galați și Vălenii de Munte) prin implementarea unui program al jocului de societate creativ DIXIT, menit a combate discriminarea, marginalizarea și a menține creativitatea oamenilor în vârstă.

Visele Bătrânilor (Decembrie 2019)

Visele bătrânilor este un proiect de mobilizare civică și solidaritate socială inițiat în 2014 de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), cu spijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică. În luna decembrie 2019, ne-am alăturat GEAC și cu ajutor de la companii anonime sau companii precum Frame Advertising și Viilor Pub, au fost îndeplinite visele a șase seniori de la Clubul Seniorilor „Codrii Neamțului” Sector 3, C.A.R.P. Omenia și Centrului Comunitar Ghencea din București.

Jocul de Scrabble prinde Viață (octombrie 2019 – decembrie 2019)

Primul proiect câștigat de Magic Seniors în parteneriat cu Federația Română de Scrabble, datorită programului StartONG finanțat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Scopul proiectului este de îmbunătăți calitatea vieții seniorilor beneficiari de servicii sociale din București  prin implementarea unui program de Scrabble intergenerațional menit a combate inclusiv discriminarea și marginalizarea oamenilor în vârstă. Astfel, 60 de beneficiari de servicii sociale vor juca Scrabble alături de 10 tineri membri ai Federației Române de Scrabble, urmând ca la final să aibă loc o competiție inter-cluburi.