Pictura magică a seniorilor din București

Pictura magică a seniorilor din Sectorul 5

Pe 30 Mai 2024, Asociația Magic Seniors  și-a unit forțele cu 4 voluntari de la Universitatea din București – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și 10 voluntari ai companiei Provident România, pentru a crea puțină….culoare magică.

14 tineri au poposit în Cluburile de Seniori din București și au pictat pe numere alături de beneficiarii centrelor de zi din Sectorul 1, Sectorul 5 și Sectorul 6.

Timp de 4 ore, aproximativ 20 de seniori activi de la Centrul de zi SeniorParc (Parc Bazilescu – Sector 1), Clubul Seniorilor Iulia Hașdeu (Sector 6) și  de la Asociația CarpOmenia (Sector 5) au pictat pe numere alături de cei tineri și le-au împărtășit acestora tot felul de povești care mai de care mai pline de aventuri și învățături.

Acțiunea „Pictura magică a seniorilor” este cea de-a doua acțiune pe care Asociația Magic Seniors o desfășoară alături de Provident România (în 2023, angajații Provident au participat la activități de terapie ocupațională în centrele rezidențiale dedicate vârstnicilor din București). Mai mult decât atât, această acțiunea subliniază și Luna Voluntariatului – o lună în care companiile sunt îndemnate să pășească mai des în lumea ONG-urilor și să relaționeze cu beneficiarii acestora.

Acțiunile, evenimentele și proiectele dedicate seniorilor pot fi urmărite pe website-ul Asociației Magic Seniors –  http://www.magicseniors.ro, dar și pe paginile de Facebook , Instagram și Youtube ale acesteia.

 

Despre Magic Seniors:

Asociația Magic Seniors este o organizație neguvernamentală care a pornit la drum în 2019, din dorința de a promova conceptul de senior activ în România. Misiunea organizației este de a crea și implementa punți solide între generații, și de a elabora un sistem prin care tinerii și seniorii să învețe unii de la alții și să construiască împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *