Primii seniori câștigători ai jocului „Ticket to Ride”

Asociația Magic Seniors  implementează încă din luna Aprilie, proiectul „Trenurile seniorilor’’, dedicat seniorilor activi din București, Galați și Brăila. Scopul proiectului este de a menține active funcțiile cognitive și motrice, dar și de a dezvolta spiritul competitiv și atenția vârstnicilor.

 

Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă

În perioada aprilie – iunie 2023, Asociația Magic Seniors, alături de voluntari de la Facultatea de Asistență Socială și Sociologie, Universitatea din București, au ajuns în 8 centre de zi din București, Galați și Brăila, unde au avul loc și primele 2 competiții finale între seniorii din Sectorul 5 (Asociația Carp Omenia) și cei din Sectorul 3 (Clubul Seniorilor Codrii Nemațului). Primii patru câștigători ai jocului „Ticket to Ride”, așteaptă deja cu nerăbdare excursia finală. Până la jumătatea lunii august, peste 60 de seniori seniori din alte 6 centre de zi vor concura pentru premiul final „Ticket to Ride”.

Proiectul „Trenurile seniorilor” face parte din programul „Jocurile seniorilor”, dezvoltat de Asociația Magic Seniors în anul 2019. „Ticket To Ride”, este cel de-al 4-lea joc de societate ce va fi introdus în cluburile de seniori.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe website-ul Asociației Magic Seniors –  http://www.magicseniors.ro, dar și pe paginile de Facebook , Instagram și Youtube ale acesteia.

 

Contact

Nume: Andreea Teodorescu

Funcție: Coordonator Programe

Număr de telefon: 0721.169.387

Adresă de e-mail: asociatiamagicseniors@gmail.com

 

Despre Magic Seniors:

Asociația Magic Seniors este o organizație neguvernamentală care a pornit la drum în 2019, din dorința de a promova conceptul de senior activ în România. Misiunea organizației este de a crea și implementa punți solide între generații, și de a elabora un sistem prin care tinerii și seniorii să învețe unii de la alții și să construiască împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *