Trenurile seniorilor

În perioada Aprilie – August 2023, 8 centre de zi dedicate seniorilor activi, din orașele București, Galați și Brăila, vor intra în competiție pentru a câștiga excursii în România.

Asociația Magic Seniors alături de voluntari de la UB – Facultatea de Asitență Socială și Sociologie vor călători prin 3 orașe și îi vor învăța pe beneficiarii centrelor de zi regulamentul jocului de societate „Ticket To Ride” cu scopul de a le menține acestora functiile cognitive, spiritul competitiv și a le dezvolta atentia.

Aproximativ 80 de seniori își vor crea cât mai multe drumuri de căi ferată (fictive) pentru a câștiga jocul și pentru a se bucura apoi de o excursie magică cu….trenul.

Proiectul „Trenurile seniorilor” face parte din programul „Jocurile seniorilor” dezvoltat de Asociația Magic Seniors în anul 2019. „Ticket To Ride” este cel de-al 4-lea joc de societate ce va fi introdus în cluburile de seniori.

 

Start ONG  este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tmorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe website-ul Asociației Magic Seniors –  http://www.magicseniors.ro dar și pe paginile de Facebook , Instagram și Youtube ale acesteia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *