Clubul de Informatică al Seniorilor

Clubul de Informatică al Seniorilor din București

Pe 11 Martie 2021, Asociaţia Magic Seniors cu ajutorul Clubului de Seniori din Sectorul 1 Bucureşti,  au dat startul „Clubului de Informatică al Seniorilor”. Clubul presupune o serie de 5 întâlniri pilot între seniori şi tineri. Timp de aproximativ 2 ore, seniorii pun întrebări şi accesează aplicaţii mobile sau de soft, precum: whatsapp, skype, e-mail, conturi de Facebook etc, învâțând săptămână de săptămână cum să le utilizeze mai bine.

În fiecare săptămână, în zilele de joi de la 11:30, studenţii de la Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială anul 1 şi beneficiarii centrului de zi ai Sectorului 1, se întâlnesc şi „dezbat” tainele tehnologiei. Programul pilot se desfăşoară până pe data de 8 aprilie 2021 urmând apoi să se transforme într-un program continuu de învăţare în context intergeneraţional.

Până în momentul de faţă, 7 seniori şi 4 studente de la Asistenţa Socială au participat la întâlnirile săptămânale.

Având în vedere contextul actual, numărul seniorilor şi studenţilor este limitat iar participarea la clubul de informatică se face cu înscriere în prealabil la Clubul Seniorilor Sector 1.

#staymagic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *