Printre cuvinte intergeneraționale de la București la Ploiești

50 de seniori beneficiari de servicii sociale din Ploiești și 10 tineri își vor explica cât mai multe cuvinte unii altora în cadrul jocului…ALIAS. Din luna aprilie până în luna iunie, seniorii și tinerii vor face echipe și vor experimenta jocul ALIAS –  un joc prin care participanții formează echipe de minim 2 persoane și le explică coechipierilor cuvinte din limba română în 30 de secunde, folosind cât mai multe sinonime.

Proiectul „Printre cuvinte intergeneraționale” are ca scop menținerea funcțiilor cognitive, dezvoltarea vocabularului și sedimentarea relațiilor între beneficiarii vârstnici singuri și tineri defavorizați aflați în evidența DGASPC Prahova si Asociației CARP, prin intermediul jocului de societate ALIAS.

ALIAS este cel de-al treilea joc pe care Asociația Magic Seniors îl introduce printre beneficiarii seniori într-un context intergenerațional.

Proiectul „Printre cuvinte intergeneraționale” este cel de-al patrulea proiect al Asociației Magic Seniors finanțat prin programul Start ONG.

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe website-ul Asociației Magic Seniors –  www.magicseniors.ro dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *