Competițiile finale „Printre cuvinte intergeneraționale”

10 seniori, membri ai centrelor de zi din Ploiești și  5 copii de la Asociația Sindrom Down Ploiești s-au întrecut în competițiile finale ALIAS. Pe 8 și 9 Iulie copii au făcut echipă cu seniorii și s-au întrecut în 2 finale intergeneraționale. Toți participanții au primit diplome, tricouri, dulciuri, iar locurile fruntașe – Locul 1, 2 și 3 s-au bucurat de și mai multe jocuri interactive. Cuvântul intergenerațional a fost cuvântul de bază al copetițiilor finale ALIAS. Și pentru că seniorii din București își doresc să joace și dânșii ALIAS, până la sfârșitul lunii Iulie vor mai avea loc încă 2 evenimente „Printre cuvinte intergeneraționale”.

În lunile mai și iunie, aproximatv 50 de seniori, membri ai centrelor de zi din Ploiești  și copii beneficiari ai Asociației Sindrom Down Ploiești au făcut cunoștință cu jocul ALIAS – un joc interactiv pe parcurul căruia participanții care formează perechi de câte 2 jucători trebuie să explice cât mai multe cuvinte partenerilor de joc în doar 30 de secunde. Jocul face parte din proiectul „Printre cuvinte intergeneraționale” și este cel de-al treilea joc pe care Asociația Magic Seniors îl introduce printre beneficiarii seniori într-un context intergenerațional.

 

 

 

 

Proiectul „Printre cuvinte intergeneraționale” este cel de-al patrulea proiect al Asociației Magic Seniors finanțat prin programul Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilornon-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe website-ul Asociației Magic Seniors –  www.magicseniors.ro dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *