Start proiectului „Jocul de Scrabble prinde Viață”

Jocul de Scrabble prinde Viață

Cel mult patru jucători se așază în fața unui carton plin de pătrățele. Extrag 7 litere, le poziționează pe tablă și… jocul poate începe. La început cuvintele sunt la îndemână, însă pe parcurs literele de pe orizontală par să nu se mai înțeleagă cu cele de pe verticală. Cam așa ar suna cel mai simplu rezumat al jocului de Scrabble – un joc de cuvinte asemănător cu clasicul rebus, potrivit pentru toate vârstele.

Astfel, plecând de la ideea unui joc intercativ care menține funcțiile cognitive active, Asociația Magic Seniors în parteneriat cu Federația Română de Scrabble au lansat proiectul „Jocul de Scrabble prinde Viață” – un proiect finanțat prin Start ONG. Proiectul vizează îmbunătățirea calității vieții seniorilor beneficiari de servicii sociale din București prin implementarea unui program de Scrabble intergenerațional: membri tineri ai Federației vor juca Scrabble alături de seniori.

În perioada 8 octombrie – 22 decembrie, jocul de Scrabble va prinde viață în 5 cluburi de seniori ale DGASPC din sectoarele 1,2,3,4,6 și Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Omenia”. Proiectul reprezintă și o inițiativă de a dezvolta programele de terapie ocupațională care există în momentul de față în cluburile și centrele pentru seniori din București. Alături de Federația Română de Scrabble, Asociația Magic Seniors le propune beneficiarilor de servicii sociale un program centrat pe atenție, concentrare și interrelaționare.

„Jocul de Scrabble prinde Viață” este unul din cele patru proiecte câștigătoare din cadrul apelului de proiecte al programului de finanțare Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de Facebook,  Magic Seniors și pe site-ul magicseniors.ro

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *